Sådan finder du den rigtige energikæde

Du kender måske ikke energikæder – eller kabelkæder, som de også kaldes. Men du er garanteret stødt på dem, når du kører din bil ind i en vaskehal. Det er nemlig de kæder, som holder alle kablerne til maskinen samlet. De kører i et sort bånd henover din bil, når maskinen den flytter sig.

Er du maskinbygger eller arbejder i industrien, er du helt sikkert stødt på energikæder i dit arbejde. Men hvordan vælger man den bedste og mest rigtige energikæde?

Tjek kvaliteten

Det er først og fremmest vigtigt at du vælger en kabelkæde (som de også kaldes), der er af en god kvalitet. Den skal nemlig ofte køre frem og tilbage i gentagne bevægelser og det slider på kæden.

Derfor er det vigtigt at kvaliteten matcher den opgave, som den skal udføre.

Hav den rigtige dimension

Du skal også sikre, at din kabelkæde er dimensioneret til din maskine. Pladsen kan ofte være trang og energikæder skal ofte kunne bukke i en meget lav radius, når de kører henover en længere flade.

Så din bukkeradius er absolut værd at kigge efter, når du vælger en energikæde. Det kan du bl.a. finde her.

Metal eller plastik – lukket eller åben

Energiføringskæder kommer i mange forskellige varianter – i metal eller i polyamid (plastikmateriale). Hvilket materiale du skal vælge kommer an på den opgave din kæde skal indgå i.

Og så kan du få både åbne og lukkede kabelkæder. En lukket kabelkæde er bl.a. en rigtig nyttig ting, når man skal have sin kæde kørende i et miljø, hvor der kan være påvirkning fra gnister eller spåner fra f.eks. metal.

Sørg for at der er plads til dine kabler

Du skal vælge en kæde, som passer til det antal kabler du skal have inde i selve kæden. Tykkelsen på dine kabler og slanger er også afgørende for, hvilken model du vælger. Derfor kan det være godt at rådføre sig med en ekspert indenfor området, når du skal vælge din energikæde.

En specialist vil nemlig kunne sætte sig ind i din opgave og hjælpe dig med at finde den kæde, som passer til netop din opgave.

About: admin