Sådan får du en billig konto til din virksomhed

Det har i lang tid været en “hemmelighed”, hvad det koster at få en erhvervskonto eller firmakonto til ens virksomhed. Dette har ErhvervskontoPris.dk lavet om på ved at lave en hjemmeside, hvor man kan anmeldelse bankerne og sammenligne priserne på erhvervskonti i Danmark og udlandet.

Start med at undersøge dine behov

Først og fremmest skal du undersøge, om du overhovedet har brug for en erhvervskonto. Mange tror, at de har brug for en uden reelt at have brug for en. På den anden side, så tror mange også, at de bare kan anvende deres personlige bankkonto til deres virksomhed.

 

Hvis du har et selskab (ApS, IVS, A/S, etc.), så skal du have en erhvervskonto. Du må ikke bruge din private konto til dit selskab.

 

Dernæst er det vigtigt for dig at afdække, hvilke former for ydelser din virksomhed har brug for. Forventer du at lave mange overførsler? Forventer du at sende udenlandsk valuta? Forventer du at modtage udenlandsk valuta? Når du har besvaret dine spørgsmål, kan du fortsætte med at læse videre i denne artikel.

Sammenlign priser på erhvervskonti

For at finde den billigste erhvervskonto til ApS, er det nødvendigt at sammenligne ud fra dine behov. Det er ikke altid nok bare at kigge på den billigste pris, fordi det kan være, at du har brug for en ydelse, som den type konto ikke tilbyder. Et eksempel kunne være Lunar. Her har du en af Danmarks laveste priser (af de offentlige priser), men du skal aktivt tanke dit debitkort op. Dette er en ulempe for nogle virksomhed, hvorimod det overhovedet ikke er et problem for andre virksomheder.

 

Bankernes priser er ikke altid så gennemsigtige, så det kan være en fordel at tjekke priserne på den ovenstående hjemmeside for at få et godt overblik over det generelle prisniveau. Du kan også altid ringe til bankerne og få et tilbud. Det er ikke altid, at du får et godt tilbud, men hvis du allerede er kunde der privat, så er sandsynligheden større.

Kan man bruge udenlandske banker?

Du kan sagtens bruge en udenlandsk bank som erhvervskonto i Danmark. Det kan være svært at finde en traditionel udenlandsk bank, der vil have danske kunder. Heldigvis finder der de nye former for banker som f.eks. Revolut, TransferWise (nu Wise) og mange andre. Disse tager imod udenlandske kunder, heriblandt danske virksomheder.

 

Det er meget nemmere at blive kunde hos de ovenstående “utraditionelle” banker, fordi de har en mere automatiseret proces og har mindre omkostninger sammenlignet med de traditionelle banker.

 

Revolut Business er et ekstremt godt eksempel på en erhvervskonto, der er meget nem at få, og du sparer rigtig mange penge på gebyrer. Her tænkes der specielt på vekselgebyrer.

About: admin