Så stor kan din opsparing blive, hvis du investerer 500 kr. hver måned

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er en god idé at spare op, og at dette gøres effektivt gennem en månedlige indbetaling. Mange gør dette per automatik, som betyder, at du slet ikke skal tænke eller bekymre dig om det. Derudover sørger dette automatiske system også for, at du ikke kommer til at glemme at indbetale til din opsparing.

Hvad ville du så sige til, hvis vi fortalte dig, at det kunne gøres endnu bedre? Ja, det er er korrekt – men hvordan? Ved ikke blot at opspare hver måned, men også investere, kan du få din opsparing til at vokse passivt. Dette er muligt ved at købe aktier til en given værdi, som blot vil stige i værdi med tidens løb. Derudover kan man også få udbytte gennem aktier, som er endnu en gevinst. Normalt siger man, at aktiemarkedet giver 8 procent i afkast årligt, og derfor, lad os lave et lille eksempel for bedre at kunne illustrere, hvor stort et afkast det kan give.

Fordoble din opsparing

Hvis vi først blot arbejder med 500 kr, så er 8 procent 40 kr. Hvis vi fortsætter 10 år frem, så vil det blive til 1.079 kr! Det vil sige, at dine 500 kr. er blevet til 1.079 kr, uden at du har skullet gøre noget for det. Dette bliver kaldt renters rente, og det bliver din nye bedste ven.

Lad os tage endnu et eksempel, hvor du måske har en opsparing på 10.000 kr. Efter 10 år vil disse 10.000 kr. blive til 21.589 kr. Disse to eksempler er kun regnet med de 8 procent stigning af dine aktiers værdi og ikke udbytte. Udbytte kan godt ligge på for eksempel 10 kr. pr. aktie. Hvis vi regner dette med, så vil dine 10.000 bliver 22.838 på 10 år, og det bliver endnu bedre, for de penge som du får i udbytte kan du yderlige bruge til at købe flere aktier. Dette er en kæmpe win-win situation.

Hvad er min bedste mulighed for dette?

Alt dette er muligt gennem funktionen månedsopsparing nordnet, som er en funktion, hvor du ikke skal tage stilling til andet end, hvor mange penge du vil spare op (minimum 500 kr.). En anden fordel, ud over vækst, er ved at anvende månedsopsparing hos Nordnet skal du ikke betale kurtage ved køb og salg af aktier, hvilket sparer dig meget i omkostninger på det lange løb – det synes vi er værd at tage med, da det også er penge, som vil kunne bruges til at investere. Med det sagt, desto flere penge, som du vælger at spare op på månedlige basis, desto større gevinst!

 

 

 

 

About: admin