Restaurant-ejer? Sådan finder du den rigtige stegeplade til din restaurant

Når man skal åbne en restaurant eller spisested generelt er det nødvendigt og se på hvad maskiner man drømmer om, hvad det koster og hvad ens behov er nu og i fremtiden. Det er dog ikke altid ens pengepung kan matche ens drømme, derfor kan man altid starte med nogle billige modeller og senere når restauranten har en stabil indtægt købe bedre udstyr som er et bedre match senere.

I denne artikel tager vi udgangspunkt i produktet stegeplade som mere eller mindre alle restauranten ikke kan leve uden.

Hvad for en stegeplade skal man vælge?

Først skal man se om det er en gas eller el løsning man skal have.

Bor man f.eks. København er det bedste at tage den gas model til bygas (hvis der altså er gas i bygningen) – Det er nemlig billigere at bruge bygas end EL.

Så skal man se på størrelsen, forventer man at man får travlt skal man finde en størrelse der matcher end behov nu her men også i fremtiden. Man kan få små stegeplader helt ned til 35 cm i bredden f.eks. fra mærket Tecnoinox, og helt op til 120 cm brede stegeplader.

Det er vigtigt ens stegeplade har en høj ydelse, ellers ender det med at du koger dine bøffer i stedet for at stege dem, de skal have max varmt fra start sådan man karmelitere siderne på bøffen.

Hvad er Krom på en stegeplade?

Krom er en speciel overflade som er kendetegnet ved at være blank, sådan lidt som et spejl altså at du næsten kan se dig selv i overfladen.

Fordelene ved at bruge en crome stegeplade er:

+ Den ser ny ud i længere tid

+ Det krom behandlet overflade skaber en slip let overflade som gør at ens kød ikke brænder sig fast og sidder fast til selve overfladen på stegepladen.

+ pga. den lette slip let funktion så er behovet for at bruge olie til stegning mindre end ellers, og derfor også fedt fattigere for kunderne at indtage. (desuden sparer du en del stege olie)

Det negativt ved en cromestegeplade er:

– Overfladen har nemmere ved at se skrammet ud hvis du bruger den forkert. Du må f.eks. ikke stå at hakke i en stegeplade med crome overflade, så ødelægger du en hurtig.

Hvad koster en god stegeplade?

Du vinder nok ikke formel 1 i en skoda (har selv en) og derfor handler det om at have det rigtige udstyr til jobbet. Derfor kan du ikke forvente at du kan lade hurtige burger bøffer hvis du tager en stegeplade der ikke er effektiv nok EL mæssigt. Du skal som minimum have en 16 amp version hvis du skal kunne give bøfferne den rigtige opvarmning og ikke blot ”koge dem” som tidligere nævnt.

En sådan stegeplade starter på ca 2300.- kroner, og har du feks et travlt pizzaria hvor den skal yde hele tiden max samt står tændt mange timer om dagen er priserne mere omkring de 10.000.-

Det er måske mange penge i manges øre, men det skabet altså bare et andet produkt og et bedre produkt ved at have det rigtige udstyr.

 

 

 

About: admin