Nye platforme skal demokratisere ejendomsinvestering

Når du tænker på ejendomsinvestering, tænker du da smarte tech-platforme, lave indskud og “alle kan være med”? Nej, vel..?

 

Det er lige præcis hvad flere nye platforme både i ind- og udland ønsker at ændre på. I Danmark har vi set platforme som The Many (tidligere Brickshare) og Fundbricks gå ind på markedet med et crowdfunding-projekt, der gør det muligt for flere at begynde med ejendomsinvestering sammen med andre, mens det samme er tilfældet i Sverige med Kameo.

 

Intet besvær – men også et lavere afkast

 

De nye platforme opererer via crowdfunding. Det betyder, at platformene rejser penge til at købe ejendomme for ikke kun via bankfinansiering, men også via penge fra Hr. og Fru Danmark. Målgruppen er små private investorer, og der er derfor ikke et krav om at investere minimum 750.000 kr. som man ellers ofte ser det inden for ejendomsinvestering.

 

Når du investerer med de nye platforme, så er det uden besvær. Du skal ‘blot’ stille dine penge til rådighed og ofte har du mulighed for at logge ind på et online dahsboard og følge værdien af din investering. Du tjener penge både på den løbende drift af din ejendom, ligesom at du kan tjene penge, hvis ejendommen stiger i værdi og senere sælges.

 

Ejendomsinvestering via de nye platforme er uden arbejde til dig. Du skal ikke udskfite vandhaner, lave lejekontrakter eller ind- og udflytningscheck. Alt dette varetages af professionelle.

 

Til gengæld vil du også få et lavere afkast, end hvis du laver alt arbejdet selv. Investering med de nye platforme giver ofte 8-10 % i årligt afkast (inkl. en indregnet værdistigning), mens at du ved at lave alt arbejdet selv kan opnå over 15 % i afkast ifølge bogen 15pct.dk.

 

Du skal derfor gøre op med dig selv:

 

Ønsker du at maksimere dit afkast og tjene så mange penge som muligt? Så er de nye platforme ikke vejen.

 

Men ønsker du et højt afkast, at gå i gang med ejendomsinvestering, men ikke at have dag til dag-arbejdet med investeringer og lejere? Så er de nye platforme en god løsning. Hvis du har under 750.000 kr. er de tilmed ofte den eneste løsning, da du er forhindret i at deltage i mange almindelige ejendomsinvesteringsprospekter.

 

Har du selv erfaringer med en af løsningerne nævnt i indlægget her? Du er velkommen til at dele dine erfaringer med ejendomsinvestering direkte i kommentarfeltet.

About: admin