Kopimaskiner kan mere og mere

De fleste virksomheder har en eller anden form for printer eller kopimaskine stående. Nogle af dem er helt små, og kan “kun” printe på almindeligt A4 kopipapir. Og så kan man ellers bygge på og bygge på indtil man har et flere hundrede kilo tungt monstrum, som kan lave alt fra kuverter med print til færdige kataloger og brochure. – Og alt derimellem naturligvis.

Hos HansenPrint i Esbjerg tilbyder de hele paletten. Fra små bordprintere til kæmpe industrielle og professionelle trykmaskiner, som bruges på landets største trykkerier. Men der er ingen tvivl om at det største segment er mellemstore virksomheder der har brug for en stabil kopimaskine. Ofte er disse fra amerikanske Xerox, der lidt er kopimaskinernes Mercedes. De mindste gulvmodeller printer hele 30 ark sort/hvid print i minuttet. Og dertil kan tilkobles diverse former for efterbehandlingsudstyr. Det mest almindelige er klipsemodul og hulning. Så papiret kommer færdigt ud med 2 eller 4 huller i siden.

Xerox Altalink sætter nye standarder for branchen

En af de store bestsellers indenfor kontormaskiner er Altalink, som er en produktserie fra Xerox. Det er meget pålidelige maskiner, som ofte leveres med en serviceaftale, som gør at man betaler et fast månedligt beløb for at printeren altid køre optimalt. Derudover betaler man et fast beløb pr. ark der printes, således at man ikke skal bekymre sig om toner og andre “forbrugsstoffer”, som det hedder”.

Selv samme model kan udbygges med føromtale klipsemodul, men også med falsemodul, som gør at man kan lave brevpapir selv, som kommer helt færdigt ud. Foldet i A5 eller M65 format. Så selv de små aflange kuverter hvor et A4 ark foldes to gange kan den lave. Og der kan foldes i både “Z-fals” og “C-fals” – det er ret nyt at så små maskiner kan tilbyde det. Det er blot et af eksemplerne på, at kopimaskiner i dag kan mere og mere.

Der findes selvfølgelig andre mærker

Nu skal det ikke virke så Xerox fanatisk. Selvom man unægteligt må sige at de på mange måder er markedsledere. I firmaet hjemland, USA siger man ikke engang kopiering, men bruger Xerox som begreb for print og kopi; “Can you xerox this for me”. Eller sågar i film og serier – som for eksempel serien “Venner”, hvor de snakker om en kopibutik og den ansatte dernede omtales som “The xerox-girl”.

HansenPrint og andre leverandører tilbyder ofte mere end ét mærke. Det kan f.eks. være Lexmark, som også er en meget populær maskine. Især til de mindre virksomheder, der ikke nødvendigvis har behov for at klipse, efterbehandle og lignende. Det kan være virksomheder, der blot ønsker at kopiere interne dokumenter, printe mails, printe kopier af diverse bilag fakturaer og så videre. Mulighederne er mange, uanset hvor stort eller småt ens printbehov er.

About: admin