Kom i form med en hometrainer

En hometrainer et produkt der tillader at du kan bruge din racercykel, mountainbike eller citybike som motionscykel i hjemmet. Hometrainere fås i flere forskellige udgaver men det er de interaktive direct-drive modeller der for tiden er særligt populære. Her tager du baghjulet af din cykel, og monterer den i stedet direkte på hometrainerne, som via magneter, vægte og tandhjul justerer stigninger og nedkørsler på din rute.

 

Direct drive hometrainers kan simulere både stejle bjerge, mindre bakker og nedkørsler, som hvis du kører i det sydlige Europa. Disse hometrainers kan kobles op til et væld af forskellige trænings-softwares, hvorfra du styrer det terræn du kører i. De mest populære softwares er programmer som Zwift, Tacx og Bkool. Layoutet er forskelligt, men programmerne er super godt lavet og giver dig masser af motivation til at få trænet hårdt hjemme i stuen. Særligt Zwift er populært både hos motionister og professionelle cykelryttere. Her kører du som en avatar i et online univers, enten på egen hånd, som del af en større flok til træning, eller i et felt til en online cykelløb.

 

Med Zwift kan du både konkurrere i flok og køre på egen hånd, mulighederne er næsten uden ende. Du skal bruge en telefon, en tablet eller din computer som forbindes til din hometrainer, og så er du klar til at køre. Hvis du sigter efter en Smart-hometrainer er stort set alle modeller kompatible med størstedelen af de programmer der i øjeblikket udbydes. De fleste af programmer fungerer som abonnementstjenester, hvor du hver måned betaler et fast beløb. Med de fleste hometrainers medfølger dog en prøveperiode på de mest populære programmer, som f.eks, Zwift.

 

Når du vælger en hometrainer skal du finde ud af hvad dit behov er. Den primære forskel ligger i hvor stor en belastning traineren kan simulere. Som motionist er du langt fra at kunne matche kapaciteten på de dyreste modeller, derfor kan det være en idé at sigte efter nogle af start-modellerne eller dem i midten. En god direct drive hometrainer kan fås fra omkring 4500 kr. mens de dyreste topper omkring 10000 kr.

 

Når du modtager din hometrainer kan du overveje at tilkøbe en række andre komponenter og tilbehør. Som udgangspunkt har du brug for en kassette, så din cykel kan monteres på hometraineren. Kassetten skal matche gearingen på din cykel. Nogle skifter den eksisterende kassette over fra cyklens baghjul, mens nogle køber en helt ny, så man ikke behøver skifte løbende.

 

Desuden kan du overveje et underlag til din hometrainer og en holder til dit forhjul, så cyklen står stabilt og de værste rystelser ikke breder sig til gulvet i dit hjem.

 

Med en hometrainer bliver det pludselig sjovt at træne indendørs. Med de forskellige softwares som Zwift kan du komme i topform, uden at røre dig ud af flækken. Hometrainers er lette at sætte op, og de kan benyttes af stort set alle. Find dem overalt i landet hos din lokale cykelforretning.

About: admin