Hvad koster en erhvervskonto?

Hvis du er i gang med at starte din egen virksomhed, skal du bruge en erhvervskonto, og derfor bør du også kigge efter den bedste erhvervskonto pris. Det kan dog være sværere end som så at finde ud af, hvilken erhvervskonto, der er billigst, da der kan være forskellige gebyrer på f.eks. valutaveksling, indbetalinger og kort. Samtidig kan prisen også variere fra kunde til kunde på baggrund af virksomhedens størrelse og profil. På trods af det kan det dog alligevel være rart at danne sig et overblik over de mere sammenlignelige omkostninger på tværs af bankerne, nemlig årligt/månedligt gebyr og oprettelsesgebyret.

Oprettelsesgebyr og Månedligt gebyr

Kigger vi udelukkende på oprettelsesgebyret, så er Lunar den klare vinder. Lunar har et oprettelsesgebyr på 0 kr. for erhvervskonti. De tætteste efterfølgere er Spar Nord og Sydbank, der begge har et oprettelsesgebyr på 500 kr. I den dyre ende, finder vi banker som Sparekassen Kronjylland og Arbejdernes Landsbank med oprettelsesgebyrer på henholdsvis 4000 og 3000 kroner. Nykredit, Danske Bank og Nordea opererer alle tre med svingende priser afhængigt af kunden på mellem henholdsvis 0-5000 kr., 2000-4000 kr. og 2400-4800 kr.

Ved det månedlige gebyr er det Spar Nord der er billigst med et gebyr på 50 kr. om måneden, mens Nordea på 95 kr., Sparekassen Kronjylland på 125 kr. og Lunar på 165 kr. om måneden afslutter top 4. Sydbank og Nykredit er de to dyreste på 300 kr. om måneden.

Pris for det første år

Hvis vi sammenligner priserne for det første år, er Spar Nord den klare vinder med sit oprettelsesgebyr på 500 og 12*50 kr. for de månedlige ydelser, hvilket giver 600, og dermed en samlet pris på 1100 kr. for det første år.

Derefter følger Lunar med en pris for det første år på 1980 kr., mens Jyske Bank, Sydbank, og Sparekassen Kronjylland er de eneste andre med mulighed for at regne en fast pris ud fra de oplyste tal på henholdsvis 3500, 4495, og 5500 kroner for det første år.

Andre overvejelser

Som du kan se ovenfor, er det svært at lave en nøjagtig sammenligning mellem alle bankerne, fordi nogle af dem justerer omkostninger alt afhængigt af kunden. Spørg derfor din egen bank om et tilbud, inden du beslutter dig for, hvor du vil have din erhvervskonto.

En anden ting, der er værd at overveje er, hvad du som kunde leder efter. Hvis du gerne vil have en fysisk bankrådgiver, som du nemt kan gå ned og snakke med, bør dette også spille ind, og det samme modsat, hvis det ikke er en prioritet.

Prisen på din erhvervskonto er mere end bare de penge, den koster. Som selvstændig er tid = penge, så husk at tage tiden med i din overvejelser af forskellige tilbud.

About: admin