Hold øje med disse fintech virksomheder i 2021

Finansiel teknologi (financial technology) som forkortes fintech er en af de hotteste sektorer, når der kommer til startups i Europa, hvis vi kigger på hvor mange penge der bliver investeret. Hvilke virksomheder skal man holde øje med, og hvilke har stadigvæk stort vækstpotentiale? Det kan godt være, at du som almindelig investor ikke har adgang til at investere i disse virksomheder, men det kunne alligevel være spændende at følge med i.

Da det er en af de hotteste sektorer, så findes der mange virksomheder inden for sektoren. Dette gør også, at du nok kender og anvender en del af dem hver dag. Det kan være, at det er bevidst – måske er det dog ubevidst. Det vigtigste er, at de gør dit liv nemmere. Bare tænk på hvor langt vi er kommet med betalinger i løbet af de sidste 5-10 år. Mange unge mennesker ved ikke, hvad kontanter er, og de kan ikke forestille sig en verden, hvor man ikke har ting som MobilePay. MobilePay anvendes i dag af de helt unge og de helt gamle. Det er virkelig blevet populært, og det kan vi sagtens forstå.

Listen

I det nedenstående vil du finde en liste over de største fintech virksomheder fra Europa med en uddybende forklaring til nogle af dem. Det kan godt være, at rangeringen er forkert, da disse virksomheder kan rangeres på mange forskellige måder. Derudover kan der også være tale om, at datagrundlaget har ændret sig, efter denne artikel blev skrevet eller publiceret. Vi har desværre ikke mulighed for at opdatere denne artikel hver eneste gang, der sker noget nyt, da det sker hele tiden.

Klarna

Selv om Klarna er den første på listen, så denne fintech virksomhed ikke haft så meget aktivitet på det danske marked, synes vi. Klarna gør det muligt for kunder i webshops at udskyde deres betaling, betale med det samme eller dele betalingen op i rater. Det er meget smart, og det er uden risiko for ejeren af den pågældende webshop. Indtil for ikke særlig lang tid siden kunne man ikke finde Klarna på så mange webshops, men i dag anvendes det virkelig meget i Danmark, og det er med god grund.

Revolut

Revolut kender de fleste efterhånden, og de er en meget seriøs spiller. De har formået at tage Europa med storm, og de bliver ved med at udvikle deres produkt, så det bliver perfekt. I starten kunne man “kun” få en udenlandsk bankkonto gratis, og så kunne man få lov til at veksle penge gratis eller billigt. I dag ser det helt anderledes ud. I dag tilbyder Revolut en del forskellige kort, som giver forskellige fordele. De har eksempelvis et kort, hvor du kan opnå cashback. Procenterne afhænger af, hvor i verden du handler. Rejser du meget, så kan Revolut virkelig anbefales.

 

Udover de 2 ovenstående, så kan følgende også nævnes: N26, Monzo, Wise, Lunar, Ledger

About: admin