Har jeg brug for et VPN?

Der er flere forskellige grunde til, at en person måske har brug for et VPN. En af de vigtigste årsager er datasikkerhed, specielt når du befinder dig ude i offentligheden. Hvor ofte har du forbundet dig til et offentlige netværk et offentligt, så som en busterminal, togstation, cafe eller måske en lufthavn? Offentlige WI-FI’s er ikke specielt sikre, men med et VPN kan du hurtigt forvandle det offentlige netværk om til et topsikkert netværk, hvor ingen vil have en chance for at følge med i hvad du laver, ved at skjule din IP-adresse. Et VPN beskytter dig fra falske hotspots, som ellers kan se meget troværdige ud. Disse falske hotspots er designet til at stjæle folks data og personlige information. Selv hvis du forbinder til et falsk hotspot med et VPN er din data stadig sikret.

 

VPN’s kan også beskytte dit privatliv ved at skjule din geografiske placering. For nogle af os betyer det at undgå hackeres fra at følge rundt med os på internettet, og det hjælper os med at undgå ”geoblocking” når vi benytter os af internettet. Det er også ekstra hjælpsomt, hvis du f.eks. gerne vil benytte dig af en streamingtjeneste, som har en geografisk begrænsning på hvem der kan benytte sig af tjenesten.

 

Bør man betale for et VPN?

 

Nogle virksomheder tilbyder dig gratis VPN-tjenester, som altså ikke vil koste dig noget som helst. Men er disse gratis VPN-tjenester lige så gode som de betalte versioner? Kort sagt, så er de langt fra lige så gode. Først og fremmest er der typisk en begrænsning på hvor meget data du kan bruge om måneden med et gratis VPN, ofte så bliver du begrænset til 500MB om måneden.

 

Gratis produkter har ofte også andre restriktioner. Der er også den ulempe at gratis VPN-tjenester typisk ikke kommer med nogen form for garantier, så du er ikke helt lige så godt sikret, som du vil være med en betalt version. Gratis planer er kor sagt fine til at beskytte din internetforbindelse hvis du ikke har så store krav, men hvis du leder efter noget mere avanceret, så er det bedst at anskaffe dig en betalt version.

 

Hvordan får jeg et VPN?

 

Heldigvis er det meget nemmere at downloade og installere dit nye VPN, end det er at forstå helt præcist hvordan de egentligt virker. Alle de bedst VPN-tjenester er super nemme at installere, uanset om du så vil installere dem på en computer eller på din telefon. Hvis det er på computeren, kan du finde dem via internettet og downloade dem, og hvis det er til telefonen, er det lige så simpelt som at installere en hvilken som helst anden app. Typisk er priserne på en VPN-tjeneste listet efter hvad de koster på månedsbasis, men de vil typisk trække den samlede pris for et år, hvis du bestiller en VPN-tjeneste. Når du har installeret VPN-tjeneste, kan du tilføje den som en udvidelse til den web browser du burger, hvilket gør det super nemt at bruge VPN-tjenesten når du er i gang med at bruge internettet. Her kan du altså helt simpelt på trykke på udvidelsen oppe i hjørnet af din browser, og så vælge ting som f.eks. hvor i verdenen det skal ligne at du befinder dig.

 

About: admin