Få mere ud af din arbejdsdag, når du har hjemmekontor

Hjemmekontor gør, at man har mere frihed til at tilrettelægge sin arbejdsdag. Ulempen ved hjemmekontor er dog, at man hurtigt kan gøre, at produktiviteten er helt i bund. Vi kigger på, hvordan du får mere ud af din arbejdsdag, når du har hjemmekontor. Følger du vores tips, bør du få klaret mere i løbet af dagen.

Hav en god døgnrytme

Det er meget nemt at ødelægge sin døgnrytme, når man ikke skal noget specielt i løbet af dagen. Ja, du skal have klaret dit daglige arbejde, men hvis dit arbejde ikke kræver, at du “møder op” på et bestemt tidspunkt, så er det nemt at være ustruktureret. Du kan undgå dette ved at lade som om du møder op på arbejde klokken 8 og følger de normale pauser. På den måde sørger du også for, at du har de nødvendige pauser fra din skærm.

 

En dårlig døgnrytme gør, at du sandsynligvis sover dårligt. Dette medfører så, at du ikke er så produktiv i løbet af dagen.

Invester i en docking station til hjemmekontoret

Hvis du har fået en bærbar computer af din arbejdsgiver, som du tilslutter til en docking station på arbejde, så ved du også, at du får klaret mange flere ting, når du har flere skærme. En ekstra skærm gør en kæmpe forskel, fordi det er nemmere at holde øje med åbne vinduer, Excel ark og meget andet.

 

Du har nok ikke tænkt meget over det, men det er faktisk ikke særlig dyrt at købe en docking station privat. Det koster omkring 1000 kroner, og du får meget mere ud af dagen. Selv hvis du skal købe den privat, så giver det god mening. Du arbejder jo ikke kun på din computer, der er også mange personlige ting, man skal lave på computeren.

 

Hvis du overvejer at købe en docking station, så kan du læse mere om dem på følgende hjemmeside: https://dockingstation.dk/. De beskriver også, hvad du skal være særlig opmærksom på.

Brug Pomodoro teknikken

Har du ikke hørt om Pomodoro teknikken, så er det på tide, at du gør det. Pomodoro teknikken er meget udbredt blandt studerende. Det virker på den måde, at du bruger 25 minutter på at arbejde (meget koncentreret). Herefter får du 5 minutters pause til at lave, hvad du vil. Her kan du med fordel lave kaffe eller svare på beskeder på mobilen. Efter de 5 minutter er gået, starter du forfra. Dette kører du så 4 gange i træk (2 timer i alt), hvorefter du holder en længere pause. Teknikken er meget simpel, og der er egentlig ikke mere i det end en timer. Det er bare struktureret, og det fungerer meget godt.

 

Pomodoro kan du køre igennem timeren på din mobil. Du kan med fordel også hente en af de mange Pomodoro apps eller finde en hjemmeside, hvor du kan gøre det fra.

 

Vi håber, at du fik noget ud af dette indlæg og får boostet din produktivitet, når du arbejder hjemmefra.

About: admin