Få hjælp til din virksomheds kantinedrift

For mange arbejdspladser landet over er kantinen et af de vigtigste og mest påskønnet steder. Det er nemlig her, hvor mange af os søger hen, når vi skal have en bid mad og tage en pause fra dagligdagens gøremål.

Men til trods for, at kantinen er en af de mest opsøgte og populære steder på arbejdspladsen, er det langt fra alle arbejdspladser som har en lige god én.

Dårlige madoplevelser og frustrerede kollegaer

Der findes nu til dags mange forskellige typer af kantiner. Eksempelvis er der nogle arbejdspladser der har en kantine, hvor der kun serveres smørrebrød, hvorimod andre har forskellige udvalgte buffeter og lignende.

Men ikke to kantiner er nødvendigvis ens, hvorfor der kan være svingende forskelle i kvalitet fra arbejdsplads til arbejdsplads. Nogle kantiner lever for eksempel ikke op til forventningerne til madkvaliteten eller udvalget af mad. Usund mad, et ikke varieret udvalg eller manglende kan hurtigt medføre konsekvenser for kollegaerne.

Sund mad har det med at styrke os, understøtte immunforsvaret og give os energi til dagen. Dog har dårligt og usund mad den modsatte effekt. Dine kollegaer kan her opleve konsekvenser som:

 • Manglende fokus
 • Irritabilitet
 • Nedsat arbejdsglæde og moral
 • Hunger
 • Og en del andre gener

Ovenstående kan hurtigt sætte præg på arbejdseffektiviteten og derved kvaliteten af arbejdet, hvilket yderligere kan sætte spor på jeres bundlinje. Derfor kan det være en god ide at hente professionel hjælp til kantinedrift.

Outsourcing af kantinedrift

Har jeres kantine behov for bedring? Eller måske har I udfordringer med selv at varetage driften af jeres kantine kan outsourcing af kantinedriften til professionelle være en betydelig hjælp. Ved at outsource jeres kantinedrift kan I fokusere bedre på værdiskabende aktiviteter, mens leverandøren hjælper med selve kantinedrift.

Når det så er sagt, så findes der rigtig mange muligheder derude, hvad angår kantine leverandører. Det kan derfor anbefales, at I sætter jer ned og undersøger de forskellige leverandører og deres løsninger.

Dette skyldes, at ikke alle kantine leverandører nødvendigvis tilbyder de samme services og løsninger. Eksempelvis er der nogen som ikke tilbyder glutenfri, vegansk mad mv. Ligeledes er der nogle som kun tilbyder mad lavet med økologiske råvarer mod ekstra betaling. Ydermere er det heller ikke alle kantine leverandører, som er lige god til at lave sundt og velsmagende mad.

Hvad bør du undersøge hos en leverandør?

Har du fundet et udpluk af forskellige leverandører, er det næste skridt at sætte dem under undersøgelseslinsen. Med dette menes der, at du undersøger hver enkel leverandør ud fra jeres kvalitetskrav og forventninger.

Det kan anbefales, at du undersøger følgende:

 • Leverandørens anmeldelser
 • Certificering og smileyer
 • Udvalg af mad
 • Prisleje
 • Særligt udvalg af mad (vegansk, vegetar, glutenfri mv.)
 • Hvilke services de tilbyder indenfor kantinedrift fx kantine rengøring og lign.

About: admin