3 grønne virksomheder i Assens

Assens er en mindre by på Fyn med omkring blot 6000 indbyggere. På trods af sin forholdsvis beskedne størrelse, er der et sundt erhvervsliv i forhold til veletablerede danske virksomheder. Der er derfor en række eksempler på, at Assens gør sig bemærket på erhvervslivet og de virksomheder, der trives og kører godt rundt i byen.

 

Hvis du aldrig har besøgt Assens, kan det være svært at vide ret meget om selve byen i forhold til danske virksomheder. De har måske hørt, at der førhen fandtes både en sukkerfabrik og et skibsværft i Assens. Begge dele eksisterer dog ikke længere.

 

Flere virksomheder i Assens gør sig bemærkede ved at fokusere grønt og ved at producere deres produkter miljøvenligt med fokus på bæredygtighed, kloden og en bedre fremtid. Det er noget at være stolt af, da virksomheder, der tager ansvar i kampen mod klimaforandringer, netop er dem, der kan være med til at påvirke dagsordenen.

 

Herunder finder du en liste over eksempler på kendte virksomheder, der alle er beliggende i Assens, og som alle har indført tiltag for at udvikle sig mod en grønnere fremtid:

 

1. Summerbird

 

Summerbird er en virksomhed, der har sat sig tungt på markedet for chokoladeelskere. Deres økologiske chokolade, og andre specialiteter, kan købes i de fleste dagligvarebutikker, og Summerbird har sågar sine egne butikker rundt omkring i landet. Summerbird chokolade er den perfekte gaveidé, værts/værtindegave og de tilbyder endda også firmagaver, som er flittigt brugt i erhvervslivet.

 

Men virksomheden er ikke bare førerende inden for chokolade. Summerbird har også til hensigt at markere sig som en bæredygtig virksomhed, og siden 2014 har hele deres produktsortiment været økologisk.

 

2. Plum (sæbeproducent)

 

Plum er en sæbeproducent, der har fokus på naturen. Deres sæber fremstilles derfor milde og allergivenlige, da de ikke anvender parfume. Hvis du ikke har hørt om dette mærke før, skyldes det muligvis, at de i højere grad producerer deres løsninger velgnet i sundhedssektoren. Det er derfor oftest sæbe fra Plum, du finder på fx hospitaler og sundhedsklinikker.

 

3. Vestfyen bryggeriet

 

Bryggeriet Vestfyen er faktisk Danmarks fjerde største bryggeri, og har altså markeret sig på markedet, til trods for, at det ligger i en lille by som Assens, og umiddelbart virker langt mere lokalt. Bryggeriet går helt tilbage til 1885. Som de forrige to virksomheder, har også Bryggeriet Vestfyen fokuseret på miljøet, og derfor har de fra 2015 valgt droppet fyringsolie, der havde en miljøbelastende effekt. Energien til bryggeriproduktionen kommer i dag udelukkende fra CO2-neutral biobrændsel.

 

Så selvom Assens på ingen måde hører blandt de største byer, når der kommer til indbyggertal, så er byen alligevel førende når det kommer til grønne virksomheder. Og det kan Assens godt 6.000 indbyggere virkelig være stolte af.

 

 

About: admin